[Tips] m.facebook.com yang lebih baik di android device

androiddah lama ngga nulis, mo share tips aja

kalo ada yang kek aku, males install facebook apps for android yang menuh2in ram, ga perlu sync contact ke FB (dan notifikasi rada ganggu menurutku) tapi masih pengen interface FB yang elegan dan menawarkan fungsionalitas yang lebih baek kek facebook app untuk dipake sesekali.
*kalo FB mania sih aku saranin tetep install facebook apps aja

ada cara gampangnya ko’ :)
agak curang dikit, kita juga bisa buka facebook web-app kek iDevice.
site2 tertentu, kadang mengubah tampilan/redirect sesuai user agent (id browser yang ngerequest ke server).
buat pemilik iphone/ipad m.facebook menawarkan m.facebook yang lebih cantik (damn bikin iri) dan manajemen yang lebih baik dibandingkan m.facebook konvensional

tapi sekarang kita juga bisa :) caranya ?

Continue reading

Increase or Decrease Website Font Size on Browser

have you ever got a problem with a font size being too small or to big on a site you like ??  well, i have, and it really make it worst if you have large monitor or high resolution monitor. it would be nice to be able to change the size right,
some site nice enough to add font increase/decrease button (i know i do, on mysite template provided for client), or even browser with zoom function (like opera). but notal of them have it, or not everyone use opera ^_^ so, if you like me, firefox fans, there’s a simple shortcut/trickcan be appied to increase or drcrease the font size of the site you’re reading.

just click on CTRL key, and scroll up or down to increase or decrease the size. if you don’t have scroll mouse (which i doubt you don’t have it nowadays), just click CTRL and + key or key. it will do the same function as the scroller did. haven’t tested on safari, IE, or opera. if you tested on those browser lease let me know whether it would work or not ;)