Tales of Innocence Walkthrough

ORIGINAL AUTHOR – KOULI (KENZHAO@MAC.COM)
HOMEPAGE – HTTP://HOMEPAGE.MAC.COM/KENZHAO/

Credit goes to the original author of this walkthrough since I (setya5785) didn’t make this walkthrough and only re-publish this walkthrough on pdf and also add item image (only a few that I obtained during my game), this document also have bookmark for easier reading. To get to a certain part of the walkthrough, just look at the bookmark available on the side bar (of your adobe acrobat pdf reader). To make thing even easier for you guys to start playing this game, you can get Tales of Innocence translation patch I made. Just straight on Tales of Innocence translation project page. It’s not much as of now, but I’ll try keep working on the patch whenever I have some free time ^_^

Bleach DS Blade of Fate Japanese Audio Replacer Patch

 

Project…….: Bleach DS Blade of Fate Japanese Audio Patch
Release date..: 25 February 2008
Author……..: Setya5785
Website…….: https://setya5785.wordpress.com

this patch made due to request from a few that had some hard time replace Bleach DS Blade of Fate audio manually based on the tutorial i wrote on my blog.

to apply patch, copy your ‘clean’ Bleach DS Blade of Fate rom into patch folder and then run patchme.bat.

Patch History :

audio.patch
– replace all Bleach DS Blade of Fate sound data with Bleach DS Souten ni kakeru unmei sound data.

Patch note :
all sound (char) are replaced perfectly, except for Rukia’s and Mayuri’s voice. those 2 char’s voice doesn’t come out quite right, but it was becauce the difference in the number of sound and sound allocation for both char on both game. since this patch only simply replace the corresponding sdat file from each game, so that problem arise. doesn’t really affect battle cry / shout though. only on sound used for system, so doesn’t really matter if you’re not planning to use either of those char for system sound.

*download not working, i accidentally deleted this file

Review : Apollo Justice – Ace Attorney

beberapa hari lalu udah dapat nih game, tapi baru kali ini bisa nyoba :)
overall, gam esatu ini jauh diatas pendahulunya, after all, nih game emang bener2 baru, ga seperti 3 pendahulunya yang merupakan remake-translation dari versi GBA. dari segi main char, bakal ada main char baru, Apollo Justice namanya (versi US). beberapa karakter bakal balik lagi (tentu lebih ‘tua’ penampilannya), sebut saja winston payne yang udah ‘bitak’ dan berambut panjang (lucu deh). ku baru maen di case pertama, nih beberapa hal menarik yang aku temuin.

  • phoenix wright is back :) lebih cool penampilannya, cuman gajadi pengacara lagi :) tapi…… coba sendiri ^_^ yang pasti sikap gugup phoenix di seri2 sebelumnya dah ga ada, jadi lebih matang dan cool abis. tampaknya sikap gugup phoenix’diambil’ ama apollo deh
  • ga bakal ada lagi magatama :) seperti yang biasa dipake phoenix untuk membuka ‘kunci’ psikologis karakter laen. sebagai gantinya, apollo mempunay special power yang bernama ‘minuku’ atau ‘see through’. jadi pengamatan yang ‘luar biasa’ untuk melihat kebiasaan saksi :) mirip2 ama magatama dan pscyho lock lah, cuman bedanya, minuku hanya bisa dipake pada saat pengadilan, berbeda ama magatama dan pscyh lock yang digunakan diluar pengadilan.
  • selain overhead map untuk kasus, ada 3d map crime scene juga loh ^_^ bisa di otak atik ;)
  • ada penyelidikan/penelitian item 3D (pertam anyoba watu ngecek kartu di case pertama), bener2 memanfaatkan fasilitas DS (tentu aja, karena game ini memang exklusif DS, ga sepetri pendahulunya), detail item juga ditampilkan 3D (bukan image 2D lagi), seperti saat phoenix menunjukkan locket-nya ke apollo
  • selain itu, ada gadget2 seru juga (yang di versi ebelumnay ga ada), macam x-rays, dll (tapi blom nyoba sih, blom sampe sana chapterku)
  • oia, ntar bakal ada jury system juga loh ^_^

segitu dulu review apollo justice, bener2 lebih menakjubkan dibandingkan versi2 sebelumnya. mo lanjutin maen dulu ah ^_^
sedikit screenie dari chapter 1

nih chapter punya ‘turn of event’ yang mengejutkan, coba maen deh ;)
sedikit spoiler : kali ini Phoenix Wright (dari kursi terdakwa), dengan bantuan Apollo, akan menyeret ‘defence attorney’ ke penjara

NDS firmware editor by Mudlord

for those who wanna change their NDS firmware (for emulator purpose) don’t have to be worry anymore about dealing with hex editor to edit the firmware (i know a lot of you do, by seeing hit stat on that page).

luskily for you guys out there, there’s mudlord that came to the rescue ^_^ he’s currenty creating firmware editor (work in progress), called NDS FE it hasn’t been released yet, but i personally hope it will be, soon ^_^

he’s kind enough to post me with update of this project of his, so it’s great knowing the project run in a good pace ;)

NDS firmware editor

Continue reading

No$gba 2.6a test : Tales of Innocence Screen

no$gba 2.6a test playing Tales of Innocence (JPN

played using outline option turned on, on both nocash and openGL renderer.

nocash renderer give better compability and speed, outline rendered nicely, though still have some mesh glicth, it’s better than the older 2.6 version. while openGL give the best visual, it suffer performance pernalty :| it didn’t render the outline though. some missing image also occure, only in the city, that’s the only glitch i found using openGL, other than that it’s perfectly fine.

Tales of Innocence Title screen

Tales of Innocence Inn

Tales of Innocence City

Tales of Innocence world Map

Tales of Innocence Battle

Tales of Innocence After Battle

(baca juga Tales of innocence translation hack)