No$GBA skinning using NOZ (Translated by setya5785)

tadi pagi iseng2 browsing forum mo nyari update emulator, eh nemu sesuatu buat no$gba :) aplikasi addon namanya NOZ, fungsinay kurang lebih sama kayak NDS2XGL ato myZoom. buat xooming displai. ada beberapa fitur standar lah, kayak perbesaran, filter, dll. tapi ada satu lagi yang menarik, ‘use skin’. nih app bisa make skin buat no$gba. di file yang aku download udah ada satu skin yang cukup bagus dengan base NDSLite putih. anyway, tapi ada satu kelemahannya sih. nih app pure china. yah maklum, aku mang browsing forum china sih. abis downlaod smepat aku bongkar2 dan aku udah translate menu utamanya untuk mempermudah pengoperasian.
perlu diingat, karena NOZ punay 2 mode, skin mode dan mode normal. kalo di kamu berada di skin mode beberapa fungsi ngga akan berfungsi (seperti perbesaran, filter, dll) tapi ga penting deh kalo pas di-skinning tuh fungsi.

English :
earlier today, when i was browsing the forum for emu faq, i found something cool for no$gba. it’s a zooming addon called NOZ. just like the other zooming addon for no$gba such as NDS2XGL or myZoom, it offer extra display option for no$gba. but that’s not the feature i meant when i said ‘cool’. this lovely app also have another feature, skinning, yup skinning ^_^
something that we all have waited for (well, maybe not all, but a little exagerating doesn’t hurt). if skin mode is active, some of the feature like zoom scale, filter aren’t working, not really matter though. since 1x display already give you a clear and sharp image quality.
there’s one major downside though, it’s chinese :| so for those who lucky enough to install asian language support for OS might be able to read the menu (well assuming you know how to read it lol), and lot of you that don’t, you’ll only see gibberish character.
after i get my hand on the app, i’ve managed to translate the menu and change it into english. to make your life easier (including mine ^_^). so feel free to download this lovely app.
all credit goes to Omed (Tenken3) for creating of this lovely app

so spread the love using this translated version

or download the original chinese version at this forum

UPDATE:
by request, snapshot menu has been removed. so it won’t encourage noobs to think that snapshot work, since it’s not implemented yet for NDS game in NO$GBA ;)

UPDATE 2 :
new version 2.32 translated (click here)

No$gba 2.6a test : Tales of Innocence Screen

no$gba 2.6a test playing Tales of Innocence (JPN

played using outline option turned on, on both nocash and openGL renderer.

nocash renderer give better compability and speed, outline rendered nicely, though still have some mesh glicth, it’s better than the older 2.6 version. while openGL give the best visual, it suffer performance pernalty :| it didn’t render the outline though. some missing image also occure, only in the city, that’s the only glitch i found using openGL, other than that it’s perfectly fine.

Tales of Innocence Title screen

Tales of Innocence Inn

Tales of Innocence City

Tales of Innocence world Map

Tales of Innocence Battle

Tales of Innocence After Battle

(baca juga Tales of innocence translation hack)

No$gba 2.6a test ^_^

udah download versi terbaru no$gba, memang lebih sepp, lebih kenceng renderer nocash :) glicth pada meshyang seakan-akan terpotong juga udah musnah (meski harus kuakuin, openGL masih memebrikan visual yang lebih baik).

so baca diatas, overall lebih baik, tapi ada satu masalah yang muncul, spesifik game yang aku coba ada rune factory : a fantasy harvest moon. aku cuman dapat layar putih abis selesai FMV (yang harusnya keluar menu). rekan di forum juga dapat masalah sama, so akhirnay aku coba ganti renderer, ga menyelesaikan masalah. last resort, coba encrypt rom dan maenkan dengan bios dan firmware NDS asli. and the result… IT WORKS ^_^ so sedikit tips buat yang makai no$gba 2.6a, kalo ada problem, coba maenkan pake bios dan firmware NDS ;)

EDIT :

ternyata abis load game lagi (khusus Rune Factory), white scren lagi TT_TT yah kayaknay Rune Factory maen di 2.6 aja deh :) tapi utuk game lain blom ketemu masalah yang berarti

No$gba 2.6a

No$gba 2.62 akhirnya keluar ^_^

lebih kencang, dan yang lebih cool, ada auto save type detection ;)

ga perlu bingung nge-set NDS media backup lagi ;)

Martin has just released no$gba 2.6a :

no$gba – nocash gameboy advance / nintendo ds emulator

As with the last release, you need to donate to get 2.6a.
The version that can be freely downloaded is now 2.6.

Continue reading

No$gba Profile Manager

program which should allow you to keep different “profiles” for different games in No$GBA.

It now supports all 17 main settings.

Installation:

Extract in your no$gba directory. (The latest build should work with No$GBA 2.5, and an alternate build with 2.4f support is provided)

Linux Users (Reported to work on Kubuntu 7.04 – Feisty Fawn) will need to download this.

It would be wise to delete npm.cfg and reconfigure the path when upgrading between two versions. If you have changed the location of the emulator, deleting npm.cfg and reconfiguring is required.

How to Use:

You’ll see where you can specify each setting. Just select the correct setting from the drop-down box and hit “Write to no$gba.ini.”

To load a profile just select it and hit “Load.” To create and save a profile, enter the correct configuration, hit save and type in the name of the profile when prompted.

Continue reading